Rám esett a választás. Szoktam főzni, így szívesen vállaltam el ezt a feladatot - mondta Törőcsik Imre.
A férfi készítette el tegnap a hagyományos disznópaprikást a hódmezővásárhelyi hajléktalanszállón. – Édesanyám tanított meg főzni, de egyébként is szeretek a konyhában – tette hozzá.

Imre már harmadik karácsonyát tölti a szállón. – Kicsit rossz, mert azért mégsem a családdal van az ember, de elvagyunk. Megajándékozzuk egymást, valamint ilyenkor jönnek be ismerősök, akikkel beszélgetünk – mesélte, milyen egy karácsony a szállón. Közben néha riszálta a bográcsot.

– Nálunk ez az ünnep kezdete. Évek óta Maczelka Tibor helyi vállalkozó és Kószó Péter alpolgármester közös adománya a sertés, amit ilyenkor egyvalaki megfőz a lakók közül, majd közösen fogyasztjuk el – mondta Korsós Sándor.

Tegnap a pörkölt mellett orjaleves volt az ebéd. A Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató igazgatója hozzátette, az intézményük év közben a Hódmenzától kapja az ételt, de az ünnepek idején ez a konyha nem főz. E 14 napban civil adományokkal oldják meg, hogy a szálló lakói meleg ételt kapjanak. Jelenleg az intézményben 62-en laknak. Összesen 75 főt tudnak elszállásolni, így van még hely.